Selecteer een pagina
Home   »   Kennisbank   »   Een aandraaimoment: wat is dat precies?

Een aandraaimoment: wat is dat precies?

Een aandraaimoment wordt weergegeven in newtonmeter (Nm).
In het kort komt het erop neer dat een aandraaimoment een kracht is die met een bepaalde ‘arm’ om een bepaald punt wordt bereikt.

Bienfait weet als geen ander dat de manier waarop aangedraaid wordt ook van invloed is op het aandraaimoment en levert meetapparatuur van met name Crane,
welke is bedoeld om op eenvoudige en nauwkeurige wijze de kwaliteit van schroefverbindingen te waarborgen.

Hoe kan een aandraaimoment worden bepaald?

 • Controle van het aandraaimoment tijdens het aandraaien van (bout)verbindingen door middel van: momentsleutels, schroevendraaiers of roterende koppelopnemers, respectievelijk de statische CapStar bij schroefsluitingen (doppen en deksels).
 • Controle en/of kalibratie van aanzet (ook impuls)gereedschappen, die het aandraaimoment genereren. Dit kan met behulp van gekalibreerde statische of roterende koppelopnemers in combinatie met een joint kit (voor simulatie van de boutverbinding) of via de joint rate simulator.
 • Controle van reeds aangedraaide boutverbindingen met de momentsleutel IQWrench2 Opta. De door Crane ontwikkelde MoveOn methode maakt het mogelijk reeds gerealiseerde aandraaimomenten van schroefverbin­dingen nauwkeurig te bepalen.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die Bienfait u kan bieden, kijkt u dan o.a. bij de volgende categorieën:

Wilt u meer weten over de verschillende eigenschappen van ons gereedschap voor het bepalen van aandraaimomenten en welk
van de verschillende typen meetgereedschap u het best in uw situatie kunt gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.
Dit doet u heel eenvoudig door het contactformulier in te vullen. Hebben wij uw bericht binnen, dan zullen we zo snel mogelijk reageren.

Heeft u een vraag?

 

  Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

  Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Telefonisch contact

  +31 (0) 23 55 30 300