Selecteer een pagina
Home   »   Bedrijf

Bienfait sinds 1931

De grootvader (de heer JL Bienfait ) van de huidige directeur Buddy Bienfait had de opleiding werktuigbouwkunde afgerond aan de universiteit in Delft. Zijn grootvader besloot geen ingenieur te worden bij Stork of andere groot bedrijf (wat heel gebruikelijk was in die tijd). Hij ging metaalverspaningsmachines bij de firma André de la Porte verkopen. Tijdens zijn werk kwam hij in contact met een Zwitsers en Duits bedrijf. die hem persoonlijk een vertegenwoordiging aanboden en daarop besloot hij voor zichzelf te beginnen,

In 1931 is Bienfait opgericht in Aerdenhout. Hij runt Bienfait vanuit zijn eigen woning. Op dit moment was de vader van de huidige directeur 4 jaar. In de wederopbouw tijd (na de tweede wereldoorlog) levert Bienfait enorm grote machines aan bedrijven zoals Figee Conrad, Stork en Verolme van soms wel 8 meter hoog bij 15 tot 20 meter breed.

In de 40/50 jaren is de grootvader in contact gekomen met de Cincinnati machines. Dit waren voor die tijd de wereld leider op het gebied van machines voor metaalbewerking (frezen, draaien en slijpen). Hij begon met het importeren van de Cincinnati freesmachines uit Amerika. Cincinati beschikte over een eigen technische opleiding voor medewerkers. Zijn drie zonen gingen naar Amerika om deze opleiding te volgen. De oudste zoon Joop heeft in Cincinnati toen zijn vrouw leren kennen.

In 1959 overlijdt de oprichter en neemt Buddy’s vader Joop, als oudste zoon, het bedrijf over samen met zijn broer Hans. Helaas overlijdt Hans op 33-jarige leeftijd. Later wordt zijn plaats ingenomen door de jongste broer Daan. In 1961 verhuist het bedrijf naar de Zandvoorterweg in Aerdenhout.

In de 70/80 jaren vindt er een massale uittocht plaats van grootschalige arbeidsintensieve zware metaalindustrie richting de lage lonenlanden. Bienfait verschuift haar markt richting kleinere bewerkingsbedrijven die onderaannemer zijn voor meerdere grote bedrijven.

Bienfait heeft de laag conjunctuur doorstaan. Door de jaren heen werd het programma uitgebreid met meetapparatuur en filterinstallaties. Dit groeide uit tot drie aparte bedrijven in de holding. Dit waren Machine & Gereedschap (Daan Bienfait), Weeg- & Testtechniek (Jan Meijerink) en Filter- & Procestechniek (Buddy Bienfait). In 1998 verhuisde Bienfait naar een nieuw kantoor in Haarlem.

In 2006 herstructureerd Bienfait het bedrijf en combineerde de drie afzonderlijke ondernemingen Filter- & Process Techniek, Precisie- & Meettechniek en een Weeg- & Testapparatuur in één organisatie.

Sinds jaar en dag staan bij Bienfait de volgende kernwaarden centraal: betrokkenheid, open communicatie, partnership, succes en teamwork. Wij stellen ons tot doel producten en services van de beste kwaliteit te leveren. Dit mede door onze ervaringen sinds 1931. Elk van onze medewerkers identificeren zich volledig met ons product en bedrijf, en draagt ​​zo bij tot het bereiken van de kwaliteitsdoelstellingen.

Onze kwaliteitsdoelstellingen.

Betrokkenheid
Loyaal en verantwoordelijk zijn in onze omgang met elkaar en met onze klanten, en eer de afspraken die we maken.

Open communicatie
Wij werken samen om een constructieve sfeer te creëren door openlijk te wisselen van meningen en ideeën, gebaseerd op eerlijkheid en respect voor anderen.

Partnerships met klanten
Wij werken nauw samen met onze klanten aan duurzame relaties en toegevoegde waarde, op basis van wederzijds vertrouwen en openheid te creëren.

Succes
Succes voor ons betekent het bereiken van onze doelen. Het is niet alleen gemeten in de winst, maar ook in tevreden klanten en medewerkers.

Teamwork
Als team zijn we sterker dan als individu, zodat we samenwerken om onze gezamenlijke doelen te bereiken.