Selecteer een pagina
Home   »   Kennisbank   »   Data acquisitie uitgelegd

Data acquisitie uitgelegd

Data acquisitie is het meten, registreren en verwerken van meetgegevens en dat kan op verschillende manieren worden gedaan. De manier waarop data acquisitie wordt uitgevoerd is sterk afhankelijk van het te registreren fenomeen, de omstandigheden en de toe te passen meetwaardenopnemers. Om de signalen van de meetwaardenopnemers tot hanteerbare waarden te kunnen aanpassen zijn meetversterkers nodig, waarmee de volgende zaken kunnen worden gerealiseerd:

Instellen van het nulpunt
Instellen van het meetbereik
Het leveren van eventuele voedingsspanning

Wanneer welke datalogger gebruiken?

Bienfait weet uit ervaring dat bij langzaam veranderende, quasi-statische verschijnselen volstaan kan worden met een langzame data acquisitie logger die enkele keren per seconde de meetwaarde(n) afvraagt. Voor snelle dynamische verschijnselen zullen de meetwaarden met grote snelheid in het geheugen moeten worden opgenomen of direct op de harde schijf van een pc moeten worden opgeslagen. Snelle data acquisitie systemen, meerkanaals pc-meetadapters en pc-kaarten bieden deze mogelijkheden.
Er is een eenvoudige draagbare uitvoering van ME Meßsysteme leverbaar, maar er zijn ook zeer geavanceerde distributed meetsystemen van Gantner Instruments, welke bestaan uit meerdere verspreid opgestelde meetunits, met wel honderd kanalen of meer.

Tenslotte is er software nodig, waarmee pc-kaarten ingesteld kunnen worden, de meetwaarden als bestand opgeslagen kunnen worden en weergegeven kunnen worden om deze te kunnen analyseren. 

Meer weten over data acquisitie?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die Bienfait u kan bieden, kijkt u dan o.a. bij de volgende categorieën:

Wilt u na het lezen van bovenstaande informatie meer informatie ontvangen over data acquisitie en/of weten waarvoor zij ingezet kan worden?
Neem dan gerust contact op via info@bienfait.nl of vul het formulier in.

Heeft u een vraag?

 

    Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

    Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Telefonisch contact

    +31 (0) 23 55 30 300