Selecteer een pagina
Home   »   Kennisbank   »   Flexibele Afzuigarmen

Voor iedere werkplek flexibele afzuigarmen

Flexibele afzuigarmen zijn er in vele mate en vormen. Iedere werkplek stelt zijn eigen voorwaarden aan de afzuigarm. Reikwijdte, diameter, debiet, chemische- of temperatuur- bestendigheid, explosieveilig en andere eisen, bepalen de toe te passen afzuigarm. Met een flexibele afzuigarm kunt u eenvoudig en snel stoffen en dampen op een veilige manier afzuigen. Ze zijn zeer flexibel te bewegen en daardoor breed inzetbaar.

Montage en werking van de Flexibele Afzuigarmen

De afzuigarmen kunnen worden gemonteerd op leidingwerk waarbij één ventilator zorgt voor de afzuiging. Na afzuiging wordt de verontreinigde lucht afgevoerd naar een filtratiesysteem. Afhankelijk van het type medium wat afgezogen moet worden zijn er verschillende filterpakketten beschikbaar, waaronder stoffilters en actief koolfilters. Actief koolfilters worden ingezet voor het neutraliseren van geuren en dampen.

Naast een vaste bevestiging aan de muur of vanuit het plafond is het ook mogelijk om gebruikt te maken van een mobiel systeem. Ook hierin is er een ruime keuze aan verschillende uitvoeringen.

Flexibele afzuigarm voor afzuiging van stof & damp

Afzuigarmen worden gebruikt voor directe bronafzuiging van stof en damp. Hierdoor worden de medewerkers optimaal beschermd en wordt verspreiding van de vervuiling naar de omgeving tegen gegaan. Door bronafzuiging toe te passen, kan met een minimale afzuigcapaciteit een maximaal resultaat worden bereikt.

Voor een effectieve afzuiging dient de afzuigmond dichtbij de stof en dampbron te worden gepositioneerd. Voorwaarde voor een effectief gebruik is dat de gebruikte afzuigarm licht en makkelijk kan worden bediend

Bescherming van uw medewerkers & machines

Flexibele Afzuigarmen zijn bijzonder goed te positioneren. Dit is essentieel in het blijvend gebruik en om te komen tot een goede afzuiging van de bron. Hoe dichter de afzuigkap bij de stofbron of dampbron wordt gebracht, hoe beter het effect. Dit voorkomt namelijk dat het stof zich over een groter oppervlak verspreidt. Op deze manier zijn medewerkers en machines beter beschermd tegen stoffen, dampen en nevels.

Voordelen van een afzuigarm met een buiten-liggend mechaniek

Afzuigarmen kunnen zijn voorzien zowel van een buiten-liggend mechaniek als voor een binnenliggend mechaniek. Een buiten-liggend mechaniek heeft als voordeel dat de luchtstroom in de afzuigarm niet verstoord wordt.

Hetgeen resulteert in:

 • Minder inwendige vervuiling
 • Minder weerstand (energieverlies)
 • Langere goede werking zonder nastellen

Tevens zijn de slangen zelf, zo eenvoudiger te vervangen.

Afzuigarmen voor de farmaceutische industrie

Er zijn ook afzuigarmen beschikbaar die worden toegepast in de farmaceutische industrie en laboratoria. Deze afzuigarmen zijn al leverbaar met kleine aansluitdiameters en waarborgen een hoge flexibiliteit waarbij de scharnierpunten buitenom de luchtstroom gepositioneerd zijn. Afzuigarmen kunnen worden geleverd in RVS en kunnen worden voorzien van verlichting en speciale afsluitkleppen.

Coral afzuiging met perslucht reiniging

Nieuw in het assortiment is een complete lijn met flexibele afzuigarmen van het merk Coral Engineering. Deze lijn omvat afzuigslangen, afzuigarmen, afzuig telescooparmen, afzuigarmen voor laboratoria, afzuigarmen voor autogassen in autowerkplaatsen en afzuigarmen die speciaal zijn ontworpen om te werken in omgevingen die een hoge bescherming tegen explosies vereisen.

Flexibele Afzuigarm
Ontstoffingstechnologie | Flexibele afzuigarm

Meer informatie?

Meer weten over het gebruik van flexibele afzuigarmen, bekijk hier onze productrange in ontstoffingstechnologie.

Heeft u een vraag?

 

  Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

  Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Telefonisch contact

  +31 (0) 23 55 30 300