Selecteer een pagina
Home   »   Kennisbank   »   Massa bepalen: hoe doe je dat?

Massa bepalen: hoe doe je dat?

Wegen wordt beschouwd als een nauwkeurige manier om massa te bepalen. Aan weegsystemen voor het bepalen van de massa, respectievelijk de hoeveelheid grondstoffen voor interne productie kunnen in het algemeen de fabrieks interne eisen met betrekking tot de gewenste nauwkeurigheid van het systeem worden gebruikt. Voor weegsystemen voor handelsdoeleinden waarmee de gedoseerde massa wordt bepaald gelden andere maatstaven.

IJkwaardige weegsystemen voor het bepalen van massa

In dergelijke systemen voor massa bepaling dienen ijkwaardige weegcomponenten te worden toegepast. De loadcellen bijvoorbeeld moeten goedgekeurd zijn volgens OIML R60.

IJkwaardige weegsystemen voor het meten van massa respectievelijk het afvullen van verpakkingen kunnen worden onderverdeeld in:

  • N(iet) A(utomatische) W(eeg)werktuigen
  • A(utomatische) W(eeg)W(erktuigen).

Bij NAW systemen voor het doseren van massa dient er een operator aanwezig dient te zijn, die controleert of de vulling goed gaat, de gedoseerde massa accepteert of afkeurt, de nieuw te vullen tank / bak plaatst en op start drukt om de volgende vulling in gang te zetten. Het weegsysteem dient door een daarvoor bevoegde instantie (NMi) te worden goedgekeurd. Bienfait levert voor het bepalen van de massa ook complete geijkte ijkwaardige weegplateaus, klaar voor gebruik; in dat geval is bezoek van een keurmeester niet noodzakelijk.

Voor AWW systemen voor het doseren van massa is een weegcontroller benodigd welke goedgekeurd is volgens MID component approval of welke een MID applicatie approval heeft.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die Bienfait u kan bieden, kijkt u dan o.a. bij de volgende categorieën:

Vragen rond het bepalen van massa?

Wilt u weten weten wat er nog meer bij het bepalen van de massa en het afvullen respectievelijk doseren komt kijken?
Neem dan gerust contact op via info@bienfait.nl of vul het formulier in.

Heeft u een vraag?

 

    Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

    Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Telefonisch contact

    +31 (0) 23 55 30 300