Selecteer een pagina
Home   »   Kennisbank   »   MasterForce krachtmeters

MasterForce krachtmeters

Er is een nieuwe serie krachtmeters genaamd MasterForce op de markt gebracht voor het juist uitvoeren van kracht kalibraties en nauwkeurige krachtmetingen.
Deze serie is ontwikkeld door AST, de partner met wie Bienfait exclusief samenwerkt. De MasterForce krachtmeter is twee keer zo nauwkeurig als zijn voorganger de EasyForce.
Ook deze nieuwe krachtmeter bestaat uit een draagbare uitlezing in combinatie met een of meerdere nauwkeurige krachtsensoren voor trek- en/of drukbelasting.

Hoe wordt die hogere nauwkeurigheid behaald?

De hogere nauwkeurigheid van de MasterForce krachtmeters wordt behaald door toepassing van een TEDS-M-connector met geïntegreerde chip, waarin de technische specificaties en een meerpuntskalibratie van de krachtsensor worden opgeslagen.

Op deze manier is een “plug & play”-meetsysteem gecreëerd, dat door automatische herkenning van de aangesloten krachtsensor gemakkelijk kan worden uitgebreid met meerdere krachtsensoren. De meetgegevens kunnen desgewenst via de USB-interface in de uitlezing naar een aangesloten PC of laptop worden gestuurd.

Het bewaren van de gegevens

Voor de registratie en grafische weergave van de waarden opgevangen door de krachtsensoren, staat de gebruiksvriendelijke ASTAS software ter beschikking.

Levering van de krachtmeter

De MasterForce krachtmeters worden geleverd in een transportkoffer van kunststof of van hout, mét fabriekskalibratie. Verder kunt u ervoor kiezen een DAkkS/DKD kalibratie van de krachtmeter (in het DKD laboratorium van AST) te laten doen.U kunt de MasterForce geleverd krijgen met een meetbereik tussen 50N trek/druk (0,05% FS) en 3000kN druk (0,5% FS).

Link voor meer informatie over de MasterForce krachtmeters

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de MasterForce krachtmeters, of over een ander krachtmeter welke u via ons kunt aanschaffen?
Neem dan gerust contact op via info@bienfait.nl of vul het formulier in.

Heeft u een vraag?

 

    Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

    Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Telefonisch contact

    +31 (0) 23 55 30 300