Selecteer een pagina

Oplossingen op het gebied van gewichts-,
kracht en koppelmeting

Home   »   ATEX en IECEx certificering voor fiber optische meetoplossingen

ATEX en IECEx certificering voor fiber optische meetoplossingen

apr 17, 2018 | Weegtechniek en testtechniek

Fiber optische data acquisitie in explosie gevaarlijke omgeving

De Franse fabrikant SCAIME heeft besloten tot ATEX en IECEx certificering van zijn fiber optische meetoplossingen om zo tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar het monitoren van constructies in explosie gevaarlijke omgevingen.
Deze certificaten maken het mogelijk data acquisitie met de Scaime FBG (Fiber Bragg Grating) sensoren uit te voeren in de buurt van ontvlambare vloeistoffen, dampen, gassen of brandbare stof.

Fiber optische metingen zijn bij uitstek geschikt voor explosie gevaarlijke omgevingen, waar klanten onder aanzienlijke druk staan om de risico’s tijdens het uitvoeren van metingen tot een minimum te beperken:

♦  Afwezigheid van elektrische stromen
♦  Extreem laag optisch stralingsvermogen dat geen vonk ontbranding kan veroorzaken
♦  Mogelijkheid om FBG acquisitie units op een afstand van meerdere kilometers in een veilige omgeving te plaatsen

Met deze certificering verzekert Scaime overeenstemming met de wettelijke vereisten voor gezondheid en veiligheid tijdens werkzaamheden, en worden de voordelen van fiber optische meettechnologie voor een bredere groep industriële toepassingen beschikbaar.

De data acquisitie systemen van de MDX serie zijn gecertificeerd als “Associated Apparatus”, overeenkomstig de eisen voor intrinsiek veilige optische straling. De Scaime sensoren die zijn aangesloten op een MDX data acquisitie systeem, dat in een veilige omgeving is geplaatst, zijn eveneens gecertificeerd en kunnen worden geïnstalleerd in een explosie gevaarlijke omgeving voor mijnbouw, gas of stof toepassingen (Ex I M1 – Ex op is I Ma en Ex II 1 GD – Ex op is IIC T4 Ga – Ex op is IIIC T135 ° C Da).

SCAIME biedt thans de nieuwste en meest geavanceerde optische meetinstrumenten voor een continu en langdurig gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen.

Link voor meer informatie over de MDX data acquisitie systemen en fiber optische sensoren

Archief

Heeft u een vraag?

 

    Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

    Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Telefonisch contact
    +31 (0) 23 55 30 300