Selecteer een pagina

Oplossingen op het gebied van gewichts-,
kracht en koppelmeting

Home   »   eNod4 Bluetooth: bestuur uw weegsysteem op afstand

eNod4 Bluetooth: bestuur uw weegsysteem op afstand

jun 13, 2019 | Weegtechniek en testtechniek

eNodApp Android applicatie voor draadloze communicatie en besturing van eNod4 weegcontrollers

SCAIME heeft recent zijn range eNod4 weegcontrollers uitgebreid met optionele communicatie via Bluetooth® technologie.
Deze nieuwe draadloze verbinding biedt de mogelijkheid eNod4 weegsystemen op moeilijk toegankelijke plaatsen van afstand te besturen.

De voor automatische weegprocessen ontwikkelde eNod4 controllers bieden communicatie mogelijkheden met de belangrijkste controle systemen via Modbus-RTU, Modbus RCP, CANopen, PROFIBUS-DP, PROFINET, EtherNet/IP of EtherCAT.
Daarnaast zijn ze uitgerust met software voor het regelen van niveau-meting, controle-weging, vullen, doseren, bandweging of continu loss-in-weight dosering. Hiermee worden alle mogelijke weegbenodigdheden in de leveringsketen afgedekt.

Alle controllers van de eNod4 range kunnen nu worden uitgevoerd met de Bluetooth communicatie optie, welke bestaat uit een elektronische kaart, die in de eNod4 is geïntegreerd, en een Android applicatie, welke gratis beschikbaar is via de Google Play store.
De eNodApp applicatie, die via elke Android smartphone of tablet toegankelijk is, biedt de mogelijkheid het weegsysteem te besturen, zonder fysische benadering van de eNod4 en zonder onderbreking van de communicatie met het controle systeem.

Deze applicatie biedt een veilige interface om het systeem te configureren en weegprocessen of onderhoudsactiviteiten, zoals kalibraties, uit te voeren.
Deze diagnose en configuratie tool maakt het mogelijk om op afstand het functioneren van het weegsysteem te monitoren en de downtime tijdens bediening en onderhoud te minimaliseren.
Dankzij het feit dat de eNod4 zonder extra items kan worden gecontroleerd, vermindert de eNodApp de risico’s, welke zijn verbonden aan onderhoudsinterventies, in het bijzonder die, die door een derde partij worden uitgevoerd.

De eNodApp applicatie komt tegemoet aan de behoeften van engineers, onderhoudsmonteurs en bedieners van eNod4 weegsystemen.
Het completeert de reeds aanwezige tools voor implementatie en bediening van de eNod4, zijnde:
eNodView Windows PC software, eNodTouch HCI met touch screen technologie, of geëntegreerde webserver op de Ethernet versies.

Met deze nieuwe draadloze verbinding vormt de eNod4 een veelomvattende weegtechnische aanbieding, welke is ontworpen voor fabrikanten van verpakkingsmachines en voor engineers voor de besturing van hun automatische productieprocessen.

Link naar eNodApp

Archief

Heeft u een vraag?

 

    Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

    Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Telefonisch contact
    +31 (0) 23 55 30 300