Selecteer een pagina

Oplossingen op het gebied van gewichts-,
kracht en koppelmeting

Home   »   Bandweger oplossingen

Bandweger oplossingen

aug 3, 2016 | Weegtechniek en testtechniek

Voor elke bandweger een oplossing!

Een bandweger is een transportband die dynamisch of statisch kan wegen. Deze wegers zijn geschikt voor zeer uiteenlopende lichte en zware toepassingen en is in te zetten in ijkwaardige toepassingen.

Statisch of dynamisch wegen

Bij een statische bandweger wordt gebruikt in een productielijn waar de capaciteit per uur niet zo hoog ligt. Het product wordt automatisch opgevoerd waarna de band stopt. Nadat een gewichtsregistratie heeft plaatsgevonden wordt het product automatisch afgevoerd. De statische bandwegers kunnen in diverse maten en weegvermogens geleverd worden. Bij dynamische systemen gebeurt dit allemaal automatisch.

SCAIME

Onze leverancier SCAIME uit Frankrijk heeft de eNod4-B ontwikkeld, een krachtige en schaalbare weegcontroller, voorzien van een applicatie voor bandwegers. Zij leveren kwaliteitsproducten en geven technologische deskundigheid. Scaime in staat om een compleet scala aan meetoplossingen aan te bieden. Scaime is aanwezig in meer dan 60 landen via een netwerk van dochterondernemingen, partners en gespecialiseerde distributeurs.

Procescontroller

De eNod4-B is ontworpen voor eenvoudige integratie in een geautomatiseerde systeem. Deze kan ook worden gebruikt zonder de optionele PLC eNodTouch-M HMI (touch panel). Deze unit biedt geavanceerde interfaces en functionaliteiten voor het bouwen van een continue bandweger of een voedingssysteem. De eNod4-B is een van de vele procescontrollers in ons assortiment.

Loadcellen

Tevens heeft onze leverancier Scaime een breed pakket aan loadcellen voor het bouwen van een bandweger. Dit bestaat uit single point load cells of bending beam loadcells. Deze zijn beschikbaar van 1 tot 5000kg , aluminium of RVS met diverse montage mogelijkheden. Wij kunnen op klantspecifieke aanvraag de gewenste oplossing leveren.
Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Naast de aangegeven leverancier Scaime hebben wij nog andere kwalitatieve leveranciers in het pakket. Voor meer informatie over de loadcellen, procescontroller of bandwegers kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn u graag tot dienst.

Datasheet bandweger

Archief

Heeft u een vraag?

 

    Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

    Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Telefonisch contact
    +31 (0) 23 55 30 300