Selecteer een pagina

Oplossingen op het gebied van gewichts-,
kracht en koppelmeting

Home   »   Gantner data-acquisitie systeem bij Technische Universiteit Denemarken

Gantner data-acquisitie systeem bij Technische Universiteit Denemarken

mrt 13, 2018 | Weegtechniek en testtechniek

Gantner data-acquisitie systeem bij Technische Universiteit Denemarken

Gantner Instruments is trots te melden dat zij haar data-acquisitie systeem Q.series aan de Technical Universiteit van Denemarken (DTU) heeft geleverd ten behoeve van het Villum Center for Advanced Structural and Material Testing (CASMaT). Dit centrum is een samenwerkingsverband tussen DTU Civil Engineering, DTU Mechanical Engineering en DTU Wind Energy met als doel het experimenteel onderzoek naar de mechanica van constructies en materialen te versterken. Een grote donatie van VILLUM FONDEN maakte het mogelijk dit centrum op te richten.

Er is onder andere een data-acquisitie systeem Q.bloxx geleverd voor de Large Scale Facility van DTU. De Large Scale Facility op DTU’s Risø Campus is ontworpen voor statische en vermoeiingstesten van grotere constructies, zoals windturbine bladen. Met een oppervlak van 59 x 27 meter en een hoogte van 3 meter, omvat de Large Scale Facility 3 test stands van verschillende afmetingen waar windturbine bladen met lengtes tot 49 meter (gebruikt voor wind turbines van gemiddelde grootte) in alle richtingen op trek en rotatie kunnen worden belast. Met behulp van een hydraulisch systeem worden belastingen in lengterichting en in richting van de rand aangebracht om zo de operationele omstandigheden te simuleren.

Het data-acquisitie systeem Q.bloxx zal worden gebruikt om data te verzamelen van tot wel 300 meetpunten, voornamelijk rekstrookjes, op de bladen.

Large Scale Facility bij DTU

Large Scale Facility bij DTU


DTU Wind Energy
 heeft gekozen voor het data-acquisitie systeem Q.series van Gantner Instruments voor het monitoren van de structuur van de bladen gedurende statische en vermoeiingstesten na een uitgebreide demonstratie in volle operatie bij Blade Test Centre A/S (BLAEST) en dankzij de flexibiliteit, de veelzijdigheid en de betrouwbaarheid dat het systeem toonde tijdens een gratis test periode.

Bovendien werd de door Gantner Instruments geboden professionele ondersteuning bij het ontwerpen van niet-standaard applicaties ten behoeve van een research omgeving zeer gewaardeerd door DTU Wind Energy.

Archief

Heeft u een vraag?

 

    Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

    Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Telefonisch contact
    +31 (0) 23 55 30 300