Selecteer een pagina

Oplossingen op het gebied van gewichts-,
kracht en koppelmeting

Home   »   Koppel opnemer met USB-aansluiting

Koppel opnemer met USB-aansluiting

aug 7, 2015 | Weegtechniek en testtechniek

Koppel opnemer serie DR-3000 met USB-aansluiting

Een koppel opnemer is voor het meten van draai- en aanhaalmomenten. Er zijn uitvoeringen zowel statisch als roterend. Bevestiging van de koppelsensor is mogelijk via ronde, vierkante of zeskant assen of via flenzen. De roterende uitvoering kan met sleepringen of sleepringloos zijn. Optioneel zijn uitvoeringen verkrijgbaar met een puls uitgang voor de hoekverdraaiing of het toerental. Er zijn ook uitvoeringen beschikbaar met een USB aansluiting.

LORENZ Meßtechnik GmbH

De gerenommeerde Duitse fabrikant LORENZ Meßtechnik GmbH produceert sinds vele jaren koppel opnemers gebaseerd op het rekstrookprincipe. Het leveringsprogramma bestaat o.a. uit een statische en roterende koppel opnemer met sleepring- en draadloze overdrachtsystemen. Voor mobiele toepassing met rechtstreekse dataopslag op laptop of PC is een koppel opnemer met industriële USB-aansluiting ontwikkeld. Het assortiment koppelopnemers van Lorenz Messtechnik is aangevuld met een serie die beschikt over twee meetbereiken: 100% en 10%. Hiermee is, ook bij een groot meetbereik, toch gedetailleerde informatie te genereren over optredende variaties bij lage koppels.

Koppelsensor DR-3000

De benodigde voedingsspanning wordt via de USB aansluiting verzorgd. In de sensor wordt het analoge meetsignaal naar 16 Bit gedigitaliseerd; er zijn meetsnelheden tot 2500 metingen/s mogelijk. De DR-3000 is geschikt voor toerentallen tot 15000 resp. 30000 t/min. en is standaard uitgerust met een toerentalmeting. De kalibratie gegevens zijn in de sensor opgeslagen; via de meegeleverde software wordt de sensor automatische herkend (meetbereik, serie nummer en kalibratie datum). Naast koppel en toerental kan ook het vermogen grafisch worden weergegeven.

Bereik van de opnemer

De DR-3000 koppel opnemer is leverbaar met diverse nominale bereiken variërend van 0,5 Nm tot 1000 Nm. Gemonteerde koppelingen voor zwevende of vaste inbouw zijn optioneel leverbaar.

Naast de leverancier Lorenz hebben wij andere toeleveranciers voor koppelsensoren. Dit verschilt in kwaliteit, aantal opties, en prijs. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Link voor meer informatie koppel opnemer DR-3000

Archief

Heeft u een vraag?

 

    Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

    Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Telefonisch contact
    +31 (0) 23 55 30 300