Selecteer een pagina

Oplossingen op het gebied van gewichts-,
kracht en koppelmeting

Home   »   Koppelmeter met PTO aansluiting

Koppelmeter met PTO aansluiting

sep 2, 2015 | Weegtechniek en testtechniek

Koppelmeter Serie 7000 NCTE

Koppel is een maat voor het rotatie-effect van een kracht. De SI-eenheid voor koppel is de Newtonmeter (Nm). Er is sprake van een koppel als er meerdere krachten op een voorwerp worden uitgeoefend, die op verschillende plaatsen op het voorwerp aangrijpen, zodat ze het voorwerp zouden kunnen laten draaien. De grootte van een koppel is gelijk aan de kracht maal de arm. De arm is de loodrechte afstand tot de krachtvectoren. Het verschil tussen een koppel en een moment is dat het krachtenspel van een koppel zodanig symmetrisch is dat er geen netto dwarskracht overblijft; indien het voorwerp vrij zou kunnen bewegen zou er alleen rotatie en geen translatie (verplaatsing) van het voorwerp plaatsvinden. De krachten kunnen gemeten worden door middel van een koppelmeter.

NCTE 7000 serie

De Serie 7000 NCTE maakt koppel- en toerentalmeting aan land- en bosbouwmachines mogelijk en is prijstechnisch gunstig.  Deze koppelmeter wordt standaard geleverd met een PTO aansluiting (1 ¾ “of 1 3/8”), waardoor deze eenvoudige te monteren is. Het draadloos werkende meetprincipe is robuust, goed bestand tegen mechanische en thermische invloeden en bovendien onderhoudsvrij.

Geïntegreerde elektronica

De koppelmeter van NCTE serie 7000 wordt met geïntegreerde elektronica en met aansluitkabel geleverd. Optioneel kan een uitleeseenheid (NCTE read out box) voor koppel en toerental worden geleverd. Hiermee kunnen eveneens meetwaarden op een geïntegreerde SD-kaart worden opgeslagen, of rechtstreeks via een USB-aansluiting op een PC. De sensor en elektronica kunnen zowel met 12V als met 24V worden gevoed. Beschikbare meet bereiken: 3.000 tot 5.000 Nm met een nauwkeurigheidsklasse van 0,5%. Beschermingsklasse IP65 en mogelijke uitgangssignalen 0-10 V / 4-20 mA / CAN.

Informatie

Wilt u meer weten over de koppelsensoren of bent u benieuwd welk type voor u het meeste geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Naar onze leverancier NCTE hebben wij ook andere aanbieders in het assortiment.

Link voor meer informatie koppelmeter type 7000

Link voor meer informatie NCTE read out box

Archief

Heeft u een vraag?

 

    Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

    Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Telefonisch contact
    +31 (0) 23 55 30 300