Selecteer een pagina

Oplossingen op het gebied van gewichts-,
kracht en koppelmeting

Home   »   Koppelsensor Serie 2000

Koppelsensor Serie 2000

aug 19, 2015 | Weegtechniek en testtechniek

Koppelsensor Series 2000 van NCTE

Toerental en koppel zijn de belangrijkste prestatie-indicatoren van een rotatief aangedreven machine. In tegenstelling tot toerentalmeting is koppelmeting geen sinecure. Rekstrookjes zijn de meest verspreide en bekende techniek voor koppelmeting. Ze zijn nauwkeurig en uitermate geschikt voor koppelmetingen in testopstellingen of prototypes. Maar als technologie voor een low-cost koppelsensor in standaardproducten zijn ze te duur en te moeilijk inbouwbaar. Een koppelsensor die als mechatronisch onderdeel in een intelligente machine kan worden geintegreerd, moet universeel inzetbaar zijn, performant en robuust, maar toch betaalbaar om als standaard uitrusting toegepast te kunnen worden.

NCTE

De Duitse koppelsensor producent NCTE heeft een koppelopnemer Serie 2000 die voordelig en onderhoudsvrij is. Door zijn robuustheid is deze koppelsensor met name geschikt voor end-of-line testen en de toepassing onder zware omgevingsomstandigheden. De geïntegreerde uitleeselektronica vertegenwoordigt via haar bereik van 1 kHz en door de minimale voeding (9-12 V) voor een optimale inrichting voor eenvoudige metingen. Het analoge uitgangssignaal van 0-5 V wordt verwerkt zonder problemen in verschillende systemen.

Uitleeseenheid voor Koppelopnemer

Optioneel kan een uitleeseenheid (NCTE read out box) voor koppel worden geleverd. De NCTE lezen Out Unit is een multifunctioneel uitleesunit bestemd voor de NCTE koppel sensoren. De eenheid kan worden verbonden met een koppelsensor. Het toestel zal dan de stroom leveren naar de sensor. De analoge uitgang (0..5 V of 0..10 V) van de sensor en / of zijn hoekencoder worden verbonden met het apparaat. Torque, hoek of de snelheid kan worden weergegeven. De meetgegevens kunnen worden opgeslagen op een geplaatste SD flash geheugenkaart of rechtstreeks naar een PC computer via USB-interface in real time (Windows software meegeleverd).

Kenmerken van de koppelopnemer
Electronics & secundaire sensor in één behuizing;
Meting van het koppel tot 5.000 rpm;
Beschikbare bereiken: 2.5Nm, 5Nm, 7.5Nm, 17.5Nm, 75Nm, 175Nm, 250Nm en 500Nm.
Onderhoudsvrije werking;
Uitstekende prijs-efficiency ratio;
Hoge toelaatbare dynamische belastingen;
Hoge aanvaardbaar dwarskrachten en buigmomenten.

Informatie

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Link voor meer informatie koppelsensor type 2000

Link voor meer informatie NCTE read out box

Archief

Heeft u een vraag?

 

    Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

    Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Telefonisch contact
    +31 (0) 23 55 30 300