Selecteer een pagina

Oplossingen op het gebied van gewichts-,
kracht en koppelmeting

Home   »   Loadcellen met ingebouwde weegprocessor

Loadcellen met ingebouwde weegprocessor

jun 1, 2016 | Weegtechniek en testtechniek

Loadcellen met ingebouwde weegprocessor

loadcellen, ook wel drukdoos genaamd, zijn elektronische sensoren (een transducer) die gebruikt wordt om een kracht (meestal een gewicht) om te zetten in een elektrisch signaal. Het uitgangssignaal van de rekstrookjes die in de loadcell zijn verwerkt is in de orde van enkele millivolt. Dit moet versterkt worden door een meetversterker voordat het gebruikt kan worden. Het uitgangssignaal van de meetversterker, doorgaans een gestandariseerd analoog 4-20 mA of een 0-10V signaal, kan verder worden verwerkt

Platfrom loadcell DVX

De verbeterde serie digitale stainless steel platform loadcellen hebben een ingebouwde weegprocessor (type DVX) en werd begin dit jaar door de Franse fabrikant SCAIME gepresenteerd.
Door integratie van de digitale weegcontroller eNod in deze load cell wordt een zeer compacte en complete oplossing geboden voor:
– dynamische weegapplicaties ( high speed)
– in- en uitdoseren

Toepassing

Deze loadcellen zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld multihead -, checkweighers en roterende afvulmachines.De meegeleverde software eNodView completeert deze digitale weegcellen tot een ruimtebesparende en prijstechnisch gunstige oplossing voor vele weegapplicaties. De DVX-serie is leverbaar met de nominale bereiken 15kg, 30kg en 75kg.

Software

Deze loadcell wordt geleverd met het software programma Enodview. Hiermee kan het systeem geconfigureerd worden en een kalibratie worden uitgevoerd. Het is ook een krachtige acquisitie en signaalverwerking software. Algemene kenmerken zijn
werking modes, digitale filters, digitale ingangen / uitgangen, wijziging, opslaan en herstellen configuratie functies. eNdoView maakt het fysieke of theoretische kalibratie van het weegsysteem mogelijk. Daarnaast is het standaard mogelijk om de meting en tijd weer te geven op het display.
Enkele features van de single point loadcellen DVX:
– toepasbaar voor weegplateaus tot max. 400mm x 400mm
– beschermingsklasse IP68, IP69K
– 2 digitale ingangen
– 4 digitale uitgangen
– 1 seriële uitgang RS 485 ( MOD-bus RTU, SCM-bus)
– 1 CAN-bus interface (CAN Open)
– 500 000 delen
– digitale filtering

Link voor meer informatie over de DVX loadcellen

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

Archief

Heeft u een vraag?

 

    Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

    Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Telefonisch contact
    +31 (0) 23 55 30 300