Selecteer een pagina

Oplossingen op het gebied van gewichts-,
kracht en koppelmeting

Home   »   Meetinstrument van TESA

Meetinstrument van TESA

sep 11, 2015 | Precisietechniek

Bienfait is een onderneming met een enorm gamma aan kwaliteitsproducten. Deze zijn ondermeer noodzakelijk om de standtijd en continuiteit van productieprocessen te waarborgen. Kwaliteit staat bij Bienfait op de eerste plaats. Een goed voorbeeld hiervan is het meetgereedschap van TESA.

TESA is opgericht in 1941 en heeft zijn hoofdkantoor in Renens, Zwitserland, TESA produceert precisie-meetinstrumenten die staan ​​voor kwaliteit, betrouwbaarheid en levensduur. Al meer dan 70 jaar onderscheiden zij zich in de markt door hun uitstekende producten, zijn unieke expertise in micromechanica en machinale precisie evenals zijn bewezen ervaring in dimensionale metrologie TESA heeft een breed scala van instrumenten, waaronder remklauwen, micrometers, meetklokken, hefboom-typekeuring wijzerplaat indicatoren en inductieve sensoren.

Voor een meetinstrument staan twee eigenschappen centraal. Dit zijn de betrouwbaarheid en de validiteit van het meetinstrument. Het is belangrijk dat voor het uitvoeren van een test goed begrip te hebben van deze eigenschappen. Hierdoor blijft de kwaliteit van de test gewaarborgd.

De validiteit verwijst naar de juistheid of accuraatheid van metingen: het meetinstrument meet hetgeen het moet meten. Zelfs als je meting betrouwbaar is (je meet steeds hetzelfde), dan hoeft die nog niet valide te zijn. Je kunt met een slechte meetlat steeds dezelfde lengte meten, maar dit kan wel steeds een foutieve lengte zijn.

De Testbetrouwbaarheid is een schatting van de mate waarin een test vrij is van willekeurige meetfouten (random error). Het gaat erom dat je meetinstrument betrouwbare resultaten geeft, d.w.z. dat je meetinstrument steeds dezelfde resultaten geeft onder dezelfde condities.

Het is belangrijk om te weten dat beide testeigenschappen elkaar niet garanderen. Een betrouwbare test hoeft niet valide te zijn en tevens hoeft een valide test niet betrouwbaar te zijn. Het meetgereedschap van beschikt over alle twee de eigenschappen. Bekijk ons TESA meetgereedschappen assortiment en als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.

Link voor meer informatie TESA meetinstrumenten

 

 

Archief

Heeft u een vraag?

 

    Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

    Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Telefonisch contact
    +31 (0) 23 55 30 300