Selecteer een pagina

Oplossingen op het gebied van gewichts-,
kracht en koppelmeting

Home   »   Meetversterker met linearisering via USB

Meetversterker met linearisering via USB

aug 13, 2015 | Weegtechniek en testtechniek

Meetversterker met linearisering via USB

Een loadcell, ook wel weegcel genaamd, is een sensor (een transducer) die gebruikt wordt om een kracht (meestal een gewicht) om te zetten in een elektrisch signaal. De vervormingssensor in een loadcell kan bestaan uit vier rekstroken, geplaatst in een brug van Wheatstone. Het uitgangssignaal van de rekstrookjes is in de orde van enkele millivolt en moet versterkt worden door een meetversterker voordat het gebruikt kan worden. Het uitgangssignaal van de meetversterker, doorgaans een gestandariseerd analoog 4-20 mA signaal, kan verder worden verwerkt.

Kenmerken versterker BA661

De nauwkeurige meetversterker BA661 met analoge uitgang van de bekende Duitse fabrikant AST (Angewandte System-Technik) GmbH is uitgevoerd met een USB poort, waarmee een snelle programmering via laptop mogelijk is. Deze universele meetversterker heeft een groot ingangsbereik van 0,1mV/V tot 7,0 mV/V. Rekstrookopnemers kunnen in 4- of 6-draadstechniek worden aangesloten. Door USB aansluiting en meegeleverde PC software biedt de BA661 enkele belangrijke voordelen:
– Snelle afregeling resp. programmering
– Linearisering via max. 6 kalibratiepunten

Met zijn interne conversiesnelheid van 3200Hz en instelbaar uitgangsfilter van 0,8Hz tot 2000Hz is hij zeer geschikt voor zowel statische als dynamische metingen. Het ruisarme uitgangssignaal kan naar keuze worden ingesteld op 0…±5V; 0…±10V; 0(4)…20mA of 0…24mA. Verder is er een triggeringang voor automatische nulafregeling voorzien.

Uitvoeringen

De BA661 meetversterker kan in 3 uitvoeringen worden geleverd:
– in kunststofbehuizing (IP20) voor DIN rail montage
– in aluminiumbehuizing (IP66)
– in RVS behuizing (IP68).

Voor meer informatie of mogelijkheden kunt u altijd contact opnemen met ons. Naast de versterker BA661 hebben wij nog diverse andere soorten in het assortiment. Dit verschilt per uitvoering, uitredingsmogelijkheden en prijsklasse. Indien gewenst kunnen wij vrijblijvend bij u langs komen. Onze gegevens staan op de contactpagina.

Link voor meer informatie BA661 analoge versterker

Link voor meer informatie BA661 analoge versterker in RVS behuizing

Archief

Heeft u een vraag?

 

    Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

    Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Telefonisch contact
    +31 (0) 23 55 30 300