Selecteer een pagina

Oplossingen op het gebied van gewichts-,
kracht en koppelmeting

Home   »   Meetversterker Plug & Play

Meetversterker Plug & Play

aug 11, 2015 | Weegtechniek en testtechniek

Tweede generatie “Plug & Play” meetversterker

De bekende Duitse fabrikant Lorenz Messtechnik GmbH heeft een tweede generatie USB meetversterker met bijbehorende “Plug & Play” software ontwikkeld.Het bedrijf is oprichting in 1985. Binnen een korte tijd heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van sensoren en systeemoplossingen voor het meten van kracht, koppel en gewicht.

Met de constante uitbreiding van het assortiment kunnen zij nu een groot programma aanbieden met bijbehorende meetversterkers, displays en zenders. Daarnaast is er een mogelijkheid voor het leveren van een klantspecifieke oplossing. Lorenz beschik ook over een test en kalibratie lab. Hier kunnen bijvoorbeeld de koppelopnemers gekalibreerd worden.

Kenmerken  LCV-USB2 meetversterker

Deze serie meetversterkers met een meetsnelheid van 5000 metingen per sec. is toepasbaar in combinatie met elke willekeurige opnemer die een voedingsspanning van 5V resp. max. 12V nodig heeft:
– rekstrookopnemers met signalen tot ±12 mV
– opnemers met spanningsuitgang tot ± 5V
– opnemers met stroomuitgang 0/4 – 20 mA

De stroomverzorging van de diverse sensoren geschiedt direct via de LCV-USB2 die op zijn beurt via de USB-aansluiting van de PC wordt verzorgd.

Gratis meetversterker software

Met de gratis en eenvoudig te bedienen meet- en analyse software kunnen de meetopgaven snel en comfortabel worden uitgevoerd. De gebruiker kan zich direct op de meetopgave concentreren. Als systeem voorwaarde geldt een standaard PC, waarop de software wordt afgespeeld. “Plug & Play” betekent dat de sensorparameters via de software automatisch door de meetversterker worden herkend en dat er daarvoor geen extra instellingen nodig zijn.

Voor de gevorderde gebruiker staan uiteraard diverse geavanceerde instellingen, waaronder digitale filters ter beschikking. De meegeleverde software verzorgt de grafische weergave, die kan worden opgeslagen. Daarnaast kunnen de meetgegevens ook als tabel in een CSV-file worden geëxporteerd.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Link voor meer informatie USB meetversterker LCV-USB2

Archief

Heeft u een vraag?

 

    Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

    Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Telefonisch contact
    +31 (0) 23 55 30 300