Selecteer een pagina

Oplossingen op het gebied van gewichts-,
kracht en koppelmeting

Home   »   Platform weegcel

Platform weegcel

sep 2, 2015 | Weegtechniek en testtechniek

Digitale platform weegcel voor het in- en uitdoseren.

De gerenommeerde Franse fabrikant SCAIME, met een load cell productie van ruim 100.000 weeg­cellen per jaar, heeft een hygiënische digitale platform weegcel voor toepassing in de Food Industrie ontwikkeld. De stainless steel DVS platform weegcel kan zonder bescherming (afdekking) worden toegepast in verpakkingsmachines welke voldoen aan de strengste hygiëne eisen voor voedsel en drank.

EHEDG

De weegcel heeft een constructie zonder hoeken, is derhalve eenvoudig te reinigen en komt overeen met de regels volgens de EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group), een garantie voor het verwijderen van alle micro-organische verontreinigingen bij het op locatie schoonmaken en steriliseren.

Digitale weegprocessor

Deze buiging-gecompenseerde platform weegcel is uitgevoerd met dezelfde digitale weegprocessor die in de reeds bestaande digitale load cells wordt toegepast en welke zich inmiddels heeft bewezen als flexibel en gebruiksvriendelijk. De geïntegreerde elektronica controleert zowel het doseren, als het vulproces met 2 snelheden (grof en fijn). Om hoge snelheden te kunnen realiseren zijn diverse digitale filters voorzien, waarmee vibraties en mechanische verstoringen kunnen worden geëlimineerd. De DVS-serie is leverbaar met de nominale bereiken 15kg, 30 kg en 75 kg.

Kenmerken hygiënische digitale platform weegcel
volledig dichtgelast (beschermingsklasse IP68 / IP69K )
EHEDG gecertificeerd
toepasbaar voor weegplateaus tot max. 400mm x 400mm
2 digitale ingangen
4 logische digitale uitgangen
1 seriële uitgang RS 485 ( MOD-bus RTU, SCM-bus)
1 CAN-bus uitgang
500 000 delen
digitale filtering

Software

De gratis meegeleverde software eNodView completeert deze digitale weegcel tot een ruimtebesparende en prijstechnisch gunstige oplossing voor toepassing in o.a. multi-head – en roterende afvulmachines. Hiermee kan het systeem geconfigureerd worden en een kalibratie worden uitgevoerd. Het is ook een krachtige acquisitie en signaalverwerking software. Algemene kenmerken zijn
werking modes, digitale filters, digitale ingangen / uitgangen, wijziging, opslaan en herstellen configuratie functies.
eNdoView maakt het fysieke of theoretische kalibratie van het weegsysteem mogelijk. Daarnaast is het standaard mogelijk om de meting en tijd weer te geven op het display.

Contact

Wilt u meer informatie ontvangen over de platform weegcel neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Link voor meer informatie DVS weegcel

 

Archief

Heeft u een vraag?

 

    Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.

    Deze website wordt beschermd met reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Telefonisch contact
    +31 (0) 23 55 30 300